HTML

volkov mihail

Volkov Mihail festőművész munkássága, könyv ajánlók, film ajánlók, minden ami művészet, minden ami kortárs művészet. A művészet mindenkié!

Friss topikok

  • bartao: Tisztelt Művész úr! Ön oktatott pár éve Szolnokon. Szeretném megkérdezni vállal-e még szolnoki tan... (2015.05.04. 15:50) WWW.VOLKOV.HU
  • Ursus Arctos: KOLDUS Koldus, de én irigykedem reája. Nincs semmije. Ám az egész Föld s Ég az ő ruhája. ... (2009.07.20. 14:21) "A Felkelő nap Muzsikája"

Linkblog

2009.07.06. 16:19 VolkoV Mihail

A zene hatalma

Pontosan nem tudom, hogy van magyarul az-az idézet ami nyersfordításban oroszról így szól: "Amikor a lírák megszólalnak, az ágyúdörej is elhallgat". A képen egy gyakran visszatérő téma van. A zene és annak varázsa.  A zenész a festményen a zongorista, talán valamilyen császár. Nem feltétlenül római, nem lényeges melyik birodalom vagy ország vezetője.  A baloldalon álló hölgy kézmozdulattal jelzi a sátorba bepillantó harcosnak, hogy ne zavarja a császárt. A katona arcán csodálat látható, megdöbbenve hallja, hogy a háborúnak vége. Az hogy mennyi időre senki nem tudja, de amíg a zene szól, az ágyúk is pihennek.  Az előtérben bilin ülő kisgyermek, kezében a csonttal, próbálja felbosszantani a kutyát. Hogy miért? Legyen ez egy találós kérdés. Nagyon szívesen meghallgatom az Önök elképzelését is. A végén pedig elárulom miért is festettem meg a kisfiút.

 

 

A ZENE VARÁZSA

60 X 80cm

Olaj, Vászon

(2009)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://volkov.blog.hu/api/trackback/id/tr431230064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása